top of page

Brain Awareness Week-meer locaties

De Brain Awareness Week (BAW) is een initiatief dat al meer dan 25 jaar werkt aan het verbinden van alle wetenschappelijke velden die de hersenen bestuderen met de niet-academische gemeenschap en de algemene bevolking om te begrijpen waarom het belangrijk is om te leren, om te weten , om te studeren en zorg te dragen voor de hersenen. De BWA wordt elk jaar in de derde week van maart gevierd in meer dan 100 landen, waarbij verschillende universiteiten, ziekenhuizen, NGO's, hogescholen en particuliere organisaties betrokken zijn.​Hier vindt u enkele Brain Awareness Week-activiteiten in The Nederland en de rest van de wereld!

De leden van de BWA zijn allemaal bijeengebracht onder de coördinatie van de Dana Foundation, waarvan het Erasmus University College vanaf april 2022 partner is geworden en de kans krijgt om deel uit te maken van de BAW 2023.

Brain Awareness Week-activiteiten elders

Bekijk hieronder wat er allemaal te doen is tijdens de Brain Awareness Week in Nederland en daarbuiten!

Nijmegen

Op zaterdag 18 maart organiseren neurowetenschappers van Donders Institute for Brain, Cognition and Behavior van de Radboud Universiteit de Hersenmarkt inNijmegen. Dit vindt plaats op de kruising van de Broerstraat en de Ziekerstraat tijdens de wekelijkse markt van Nijmegen, van 10 – 15 uur.

Den Haag

Hoewel de Hersenstichting dit jaar geen Brain Awareness Week organiseert, hebben ze waardevolle informatie en grappige activiteiten op het gebied vanwebsite.

Brazilië, Rio Grande do Sul. 

Paragraaf 2023, oPOPNEUROAls u met uw parceiros en apoiadores begint, bereidt u een super-editie van Semana do Cérebro voor! Terwijl we bezig zijn met dagelijkse activiteiten, zowel als het gaat om de voorrechten van onze nieuwe cidade, als bij SESC en Parcão, wordt er ook informatiemateriaal gepubliceerd op Instagram via @programapopneuro!

bottom of page